-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12235 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

اكنون 57 سال دارم دوران نوجواني خود را كه از نشاط و توان چشمگيري برخوردار بودم بيهوده سپري كردم، اكنون كه چشم باز نمودهام خود را در مقابل انبوهي از حقوق الهي و حقوق مردم ميبينم كه بر گردنم ميباشد در حالي كه نه توان اداي فرائض ترك شده را دارم و نه توانايي حضور در جلسات ادعيه و زيارات و نماز جمعه و... در مقابل اين همه دغدغههاي روحي و وجداني اين حقير را راهنمايي فرماييد تا بتوانم لااقل يك انسان متعادل باشم؟

انسان بايد از فرصتهاي از دست داده هميشه متأسف باشد ولي در عين حال بايد اعتقادش اين باشد كه تا رمق در بدن دارد ميتواند مقداري از خسارتهاي گذشته را جبران نمايد. خداوند متعال در قرآن كريم همواره با انسان سخن ميگويد و فرق بين جوان و پير و مرد و زن و... نميگذارد. انسان تا وقتي جان در بدن دارد انسان است و تا انسان است اجازه دارد به سوي كمال و قرب حق تعالي حركت كند. اين خود انسان است كه مقدار حركت، سرعت حركت و زمان حركت را با اختيار خود انتخاب ميكند اي بسا اشخاصي كه در ابتداي عمر در راه خدا بودهاند ولي در پايان منحرف شده و عاقبت به خير نشدهاند، و اي بسا انسانهايي كه سالها در مسير منحرف حركت ميكردهاند به طوري كه حتّي خدا را انكار ميكردهاند ولي در پايان عمر به دامن رحمت و هدايت حق تعالي پناه آوردهاند و عاقبت به خير شدهاند. وقتي خداوند متعال از انسانهاي مؤمن ميخواهد كه توبه كنند تا به رستگاري دست يابند، تأكيد ميفرمايد كه همگي توبه كنيد: وَ تُوبُوَّاْ إِلَي اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ;(نور،31) و همگي به سوي خدا بازگرديد اي مؤمنان! تا رستگار شويد. البته خداوند متعال خود آگاه است كه در ميان بندگانش كساني هستند كه اگر واقعا هم پشيمان شوند ولي قدرت جبران وظايفي را كه در طول ساليان متمادي ترك كردهاند، ندارند ولي در عين حال راه رستگاري همانها را هم توبه و بازگشت ميداند. براي مؤمني كه توبه كرده است خداوند متعال مقرراتي وضع نموده است از جمله آن كه ـ چنان كه فقهاي عظام فرمودهاند ـ در رابطه با وظايف ديني كه ترك شده است آن چه تحت قدرت آنان است تدارك ميكنند و از آن چه خارج از قدرت آنان است از خداوند متعال طلب مغفرت ميكنند.

در رابطه با وضعيت نماز و روزه و حق الناس، شما بايد به رسالة مرجعي كه از او تقليد ميكنيد مراجعه كرده و وظايف خود را انجام دهيد. و توجه به اين نكته لازم است كه هر چند در مقام عمل، كوتاهي كردهايد ولي در جايي كه خداوند متعال از ايمان پيرمرد كافر استقبال كند و او را بپذيرد و او را به سبب ايمانش به بهشت داخل كند، آيا از توبة شما استقال نميكند و آيا پس از استقبال وظيفهاي غير قابل تحمّل براي شما در نظر ميگيرد؟ به نظر ميرسد اميد شما به فضل و رحمت الهي بايد بر دغدغههاي يأس و نوميدي غلبه كند.(زمر، 53 ـ حجر، 56)

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.